NM i baneskyting

Sportsskyting er konkurranseidrett, og det konkurreres innen syv internasjonale programmer. Disse kan du lese mer om på nettstedet Pistolskyting.info. I 2015 arrangeres NM i baneskyting 25 og 50 meter i Trondheim på Jonsvatnet, fra 4. til 11. juli, arrangert av Trondheim Pistolklubb som fyller 75 år i år. Informasjon om for eksempel overnatting, reise og program for arrangementet i Trondheim finner du på nettsiden til Trondheim Pistolklubb. Det er ingen krav for deltakelse utover å ha betalt medlemskap i klubben og i kretsen.

Startkontigent er 350 kr både for indviduelle deltakere og lag. Det skal være 1/3 premiering i form av gavekort hos Børselars, og alle deltakere får deltakerdiplom. I NM i Bergen i fjor vant Bærumsskytteren Pål Hembre 7 av 7 mulige gullmedaljer og blir sett på som klar favoritt i NM bane også i år. Han har i flere år blitt kalt NM-konge, og har vunnet flest NM-gull uansett idrett. Pål vant sitt første NM-gull som senior i 1988, og har siden har det blitt langt over hundre NM gull, og internasjonalt har det også blitt mange gode resultater. Bettingsider som Betsson gir Hem lave odds ved betting på fremtidige konkurranser, basert på hans flotte resultater de siste årene.

I de egne kvinneklassene i NM 2014 vant Gunrid Kjellmark fra Trondhjems Pistolklubb 2 av 3 gullmedaljer, hun tok også sølv i åpen klasse for grovpistol. Gunrid har bakgrunn fra Forsvaret og har vunnet mange medaljer både i militære og sivile mesterskap nasjonalt og internasjonalt. Hun må i likhet med Pål Hembre betraktes som klar favoritt for NM også i år. Trude Johansen fra Mysen Pistolklubb tok tre gull i juniorklassene, hun ble i 2014 tildelt Norsk Skytterforbunds stipend for unge utøvere. Det ble to gull hver til deltakerne i juniorklassene Georg Aas, Sarpsborg Pistolklubb og Espen Magnussen, Sola Pistolklubb. Christoffer Robin Hovd fra Aron Skytterklubb vant ungdomsklassene og Asmund Broks fra Sandefjord Pistolklubb tok seks av syv mulige seire i V70.