Dyktige norske skyttere

Norske skyttere har tatt medaljer i mange internasjonale konkurranser, og det norske laget gjorde det også bra under VM i skyting i 2014.

Ole-Kristian Bryhn vant gullmedaljen i 300 meter rifle helmatch. Han og franske Syril Graff fikk like mange poeng, men Bryhn hadde flere innertiere, og ble dermed kåret til årets vinner. Odd Arne Brekne vant bronsemedaljen i 300 meter rifle helmatch, så det ble to nordmenn på pallen i denne øvelsen. Norge vant også flere lagmedaljer under VM.

Dette var den første individuelle VM-seieren for Bryhn, men han kan nok sikre seg flere medaljer i framtiden, ettersom han er en ung utøver. Han har en lang idrettskarriere foran seg, og kan kanskje hente hjem medaljer også i olympiske skyteøvelser. Bryhn har allerede vunnet 11 NM-gull, 3 av dem som senior og 8 som junior. Han fikk også en pris under Idrettsgallaen i 2012 i åpen klasse. Fire norske spillere var i verdenscupfinalen i skyting i slutten av oktober. De fire var skeetskytter Tore Brovold, rifleskytterne Malin Westerheim, Odd Arne Brekne og Ole-Kristian Bryhn. En annen dyktig skytter er Roger Strømeng, som konkurrerer i leirdueskyting og vant Nordic Trap i sommer.

Sommeren 2014 var hele 1 300 skyttere samlet til verdenscuprunde i München. Skytterne kom fra 96 land, og 21 av deltakerne var norske. Sju norske skyttere deltok i leirdue, fire i pistolskyting og ti i rifleskyting. Noen av de norske skytterne var erfarne landslagsskyttere, mens noen var unge talenter, inkludert to juniorer. Det var også et stort aldersspenn i de norske deltakerne, fra Pål Hembre, som er 51, til Malin Farsjø, som bare er nitten år gammel. Det er ikke bare innen vanlig skyting nordmenn tar medaljer. Norge har også veldig mange gode skiskyttere, først og fremst på herresiden. Man kan lese mer om dem i innlegget om Skiskyting.